ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Παιχνίδι και Κοινωνική Αλληλεπίδραση – Κατανόηση και Έκφραση Συναισθημάτων στα παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, Καβάλα 5 & 6 Απριλίου 2014

27 Φεβ, 2016 | Ανακοινώσεις, Σεμινάρια

Επιστημονικό σεμινάριο

Καβάλα, 5 & 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Ξενοδοχείο Galaxy

Τα παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές παρουσιάζουν δυσκολίες στο παιχνίδι, στην κοινωνική αλληλεπίδραση, στην επικοινωνία και στην κατανόηση και έκφραση συναισθημάτων. Αυτές οι δυσκολίες έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των παιδιών αυτών και των οικογενειών τους

Χρειάστηκε πολλά χρόνια για να αναγνωριστεί πως είναι απαραίτητη η διδασκαλία δεξιοτήτων παιχνιδιού, για να βοηθηθούν τα παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές στο να αναπτύξουνποικίλες δεξιότητες κοινωνικής αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας.

Την τελευταία δεκαετία υπάρχει επίσης πολύ γνώση για το πως μπορούμε να διδάξουμε κατανόηση και έκφραση συναισθημάτων ώστε το άτομο με αναπτυξιακή διαταραχή να μπορεί να έχει καλύτερη επικοινωνία με τους ανθρώπους γύρω του και καλύτερη επίγνωση των αναγκών του και των συναισθημάτων του. Η διδασκαλία των συναισθημάτων γίνεται με ποικίλους τρόπους κι ένας από αυτούς είναι και το παιχνίδι.

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου, θα γίνει αναφορά στις δυσκολίες των παιδιών στο παιχνίδι και τα οφέλη που μπορεί να αποφέρει η διδασκαλία δεξιοτήτων παιχνιδιού. Ακόμη, θα παρουσιαστούν τα διάφορα είδη παιχνιδιού και οι δεξιότητες που έχουν τα παιδιά ανάλογα με το αναπτυξιακό στάδιο στο οποίο βρίσκονται. Τέλος, θα αναφερθούν τρόποι για την ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας και κοινωνικής αλληλεπίδρασης μέσω παιχνιδιού, ποια είναι τα επίπεδα κοινωνικής αλληλεπίδρασης και πώς μπορεί να αναπτυχθεί το παιχνίδι με συνομηλίκους

Στο δεύτερο μέρος, θα παρουσιαστούν τρόποι και τεχνικές για το πώς να διδάξουμε στα παιδιά να κατανοούν εκφράσεις προσώπου, να εκφράζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους με κοινωνικά αποδεκτούς τρόπους, να κατανοούν την σύνδεση των συναισθημάτων με κοινωνικές καταστάσεις, να κατανοούν τη σύνδεση των πράξεων τους με τα συναισθήματα που προκαλούν στους άλλους, να μπορούν να διαχειρίζονται την εκτόνωση των συναισθημάτων τους και να αναπτύξουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη.

Εισηγήτριες

Παΐζη Όλγα:

Ψυχοπαιδαγωγός με εξειδίκευση στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές – Αυτισμό, Asperger από το πανεπιστήμιο του Nottingham στην Αγγλία. Έχει μετεκπαίδευση στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική.
Παρέχει υπηρεσίες ειδικής διαπαιδαγώγησης και συμβουλευτικής σε παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές και στις οικογένειες τους.
Έχει παρουσιάσει ποικίλες εισηγήσεις για τον αυτισμό συμμετέχοντας σε ημερίδες και σεμινάρια Εξειδίκευσης- Επιμόρφωσης δασκάλων, γονέων και ψυχικών υγείας.
Συμμετείχε στην συγγραφή των Αναλυτικών Προγραμμάτων για τα Άτομα με Αυτισμό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
Ποιμενίδου Κυριακή:

Λογοπεδικός και κάτοχος πτυχίου Παιδαγωγικής. Έχει μακρόχρονη εμπειρία σε δουλειά με παιδιά με ποικίλες διαταραχές λόγου και επικοινωνίας.

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στη λίστα συνδρομητών και λάβετε ενημερωτικά για τα σεμινάρια και τις δράσεις της κ. Όλγας Παΐζη.


Συμπληρώνοντας τη φόρμα αποδέχεστε την αποθήκευση και διαχείριση των δεδομένων σας από αυτό τον ιστότοπο.

 

Όλγα Παΐζη

Σεμινάρια - Ψυχοεκπαίδευση - Συμβουλευτική Γονέων