ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Κατανόηση και έκφραση συναισθημάτων στα παιδιά, Καστοριά 11-10-2015

6 Οκτ, 2016 | Ανακοινώσεις, Σεμινάρια

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, 16.00π.μ – 20.00μ.μ

Τόπος: Ξενοδοχείο Έσπερος

Εισηγήτρια:  Παΐζη Όλγα, Ψυχοπαιδαγωγός

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

16.00 Προσέλευση

16.15 Πως βοηθάμε στην πρόληψη προβλημάτων μέσω της έκφρασης συναισθημάτων

17.00 Λάθη επικοινωνίας του γονιού (ή του δασκάλου) που οδηγούν τα παιδιά σε επιθετικότητα, αντιδραστικότητα ή χαμηλή αυτοεκτίμηση

17.30 Πως μέσω της έκφρασης συναισθημάτων μιλάμε στα παιδιά για τις συμπεριφορές τους που μας ενοχλούν χωρίς να καταστρέφουμε την αυτοεκτίμησή τους

18.30  Διάλειμμα

18.50 Μαθαίνοντας να ακούμε και να σεβόμαστε τα συναισθήματα των παιδιών. Χτίζοντας την αυτοεκτίμηση των παιδιών μας και την ικανότητά τους να λύνουν προβλήματα.

 


 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Έχει αποδειχθεί από πλήθος ερευνών τα τελευταία χρόνια η μεγάλη σημασία της  συναισθηματικής νοημοσύνης στην ψυχική υγεία και στην επιτυχία στη ζωή του ατόμου. Η εκπαίδευσή μας στην κατανόηση και έκφραση συναισθημάτων οδηγεί σε αύξηση της συναισθηματικής νοημοσύνης και σε καλύτερες σχέσεις με τα παιδιά μας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς νηπίων, παιδιών και εφήβων, καθώς και σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και σε ειδικότητες που ασχολούνται με παιδιά  (π.χ. λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, παιδίατρους, φυσιοθεραπευτές)

Η Εισηγήτρια κα Παΐζη Όλγα εργάζεται με ψυχοεκπαιδευτική παρέμβαση και συμβουλευτική γονέων με παιδιά και οικογένειες εδώ και 20 χρόνια.   Είχε συμμετοχή σε πολλές ημερίδες για την εκπαίδευση παιδιών με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, και έχει εκπαιδεύσει σε σεμινάρια εκπαιδευτικούς και θεραπευτές παιδιών στο φάσμα του αυτισμού.  Είναι αρωγό μέλος της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με αυτισμό νομού Καστοριάς και του συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων νομού Κοζάνης.

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια (από το Gordon Hellas) των σεμιναρίων «Αποτελεσματικός Γονέας» και «Αποτελεσματικός Δάσκαλος». Tα συγκεκριμένα σεμινάρια τα διεξάγει τα τελευταία 4 χρόνια σε γονείς και εκπαιδευτικούς παιδιών σχολικής, προσχολικής ηλικίας και εφήβους στη Θεσσαλονίκη και Καβάλα.

Τηλ. επιπλέον πληροφοριών 6977390854

 

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στη λίστα συνδρομητών και λάβετε ενημερωτικά για τα σεμινάρια και τις δράσεις της κ. Όλγας Παΐζη.


Συμπληρώνοντας τη φόρμα αποδέχεστε την αποθήκευση και διαχείριση των δεδομένων σας από αυτό τον ιστότοπο.

 

Όλγα Παΐζη

Σεμινάρια - Ψυχοεκπαίδευση - Συμβουλευτική Γονέων