Ταυτότητα

Οι σπουδές, οι εξειδικεύσεις και οι δραστηριότητες

Η κα Παΐζη Όλγα είναι Ψυχοπαιδαγωγός (πτυχίο ΑΠΘ ειδίκευση Ψυχολογία) με εξειδίκευση στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές – Φάσμα του Αυτισμού από το πανεπιστήμιο του Nottingham στην Αγγλία (Μaster of Εducation, Special Needs).

Έχει μετεκπαίδευση στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική (ΙCPS, Αθήνα).

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια των σεμιναρίων T.Gordon «Εκπαίδευση αποτελεσματικού γονέα» – «Εκπαίδευση Αποτελεσματικού δασκάλου» από το Gordon Hellas. Έχει εκπαιδευτεί επίσης στο σεμινάριο «Υπέροχα Νήπια».
Συμμετείχε στην ομάδα συγγραφής αναλυτικών προγραμμάτων για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας από το 1997 με νήπια, παιδιά κι εφήβους στο φάσμα του αυτισμού και με τις οικογένειες τους παρέχοντας Ειδική διαπαιδαγώγηση, Πρώιμη Παρέμβαση (προσεγγίσεις αλληλεπίδρασης μέσω παιχνιδιού), ομάδες ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων και Συμβουλευτική γονέων.

Επίσης παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής γονέων σε γονείς παιδιών με τυπική ανάπτυξη, που δυσκολεύονται στην επικοινωνία και στη διαχείριση συμπεριφορών με τα παιδιά τους.

Συνεργάστηκε 3 χρόνια με τον παιδικό σταθμό Κοπερτί (σεμινάρια, συμβουλευτική γονέων).

Διεξάγει τα τελευταία 12 χρόνια σταθερά στη Θεσσαλονίκη (και κατά καιρούς σε άλλες πόλεις: Καβάλα, Καστοριά, Λάρισα) τα σεμινάρια του Τ. Gordon «Εκπαίδευση αποτελεσματικού γονέα» και «Εκπαίδευση Αποτελεσματικού δασκάλου».

Από το 2000 είναι εισηγήτρια σε σεμινάρια και ημερίδες:

  • για τον αυτισμό (σεμινάρια για επικοινωνία, ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, παιχνίδι και κατανόηση κι έκφραση συναισθημάτων)
  • για ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων και δεξιοτήτων παιχνιδιού σε παιδιά με τυπική ανάπτυξη
  • για ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης

Συνεργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτης 4 χρόνια με το σύλλογο Αυτισμού Καστοριάς και 4 χρόνια με το Σύλλογο Αυτισμού Κοζάνης (ομάδες ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, εποπτείες σε συναδέλφους, σεμινάρια επιμόρφωσης). Επίσης συνεργάστηκε (παρέχοντας σεμινάρια κι επιμορφώσεις) με το Σύλλογο Αυτισμού Θεσσαλονίκης, με το Σύλλογο για τον Αυτισμό Λάρισας και με το Σύλλογο για τον Αυτισμό Κομοτηνής.

Συνεργάστηκε με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Θεσσαλονίκη για 2 έτη, διδάσκοντας ένα μάθημα για τον αυτισμό σε φοιτητές λογοθεραπείας.

Η  κα  Παΐζη  Όλγα είναι ψυχοπαιδαγωγός (πτυχίο ΑΠΘ ειδίκευση ψυχολογία-παιδαγωγική)  με εξειδίκευση στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές από το πανεπιστήμιο του Nottingham στην Αγγλία (Μaster of education, educational psychology-special needs).

Έχει μετεκπαίδευση στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική (ΙCPS,Αθήνα).

Παρέχει υπηρεσίες ψυχοεκπαιδευτικής παρέμβασης, ως ελεύθερη επαγγελματίας, σε παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση, με προβλήματα συμπεριφοράς, με δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση και σε παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Επίσης παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής γονέων.

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια των σεμιναρίων Gordon  «Εκπαίδευση αποτελεσματικού γονέα» – «Εκπαίδευση Αποτελεσματικού δασκάλου», τα οποία διεξάγει τα τελευταία 9 χρόνια σταθερά στη Θεσσαλονίκη και σε κάποιες ακόμη πόλεις της Βορείου Ελλάδος (Καβάλα, Καστοριά, Λάρισα).

Κατά τη διάρκεια των 25 ετών εργασίας της με παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές έχει παρουσιάσει ποικίλες εισηγήσεις  συμμετέχοντας σε ημερίδες και σεμινάρια  Εξειδίκευσης –Επιμόρφωσης δασκάλων, γονέων και στελεχών ψυχικής υγείας. Συμμετείχε στην ομάδα συγγραφής αναλυτικών προγραμμάτων για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, του παιδαγωγικού ινστιτούτου. Συνεργάστηκε και συνεργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης παρέχοντας εποπτεία σε εργαζομένους και σεμινάρια σε προσωπικό και στους γονείς στους συλλόγους για άτομα με αυτισμό Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Καστοριάς, Λάρισας και Βέροιας.

Συνεργάστηκε με τον  παιδικό σταθμό Κοπερτί στη Θεσσαλονίκη για 4 χρόνια συντονίζοντας σεμινάρια για γονείς και παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής σε γονείς και νηπιαγωγούς.

Συνεργάστηκε με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Θεσσαλονίκη για 2 έτη, διδάσκοντας ένα μάθημα για τον αυτισμό σε φοιτητές λογοθεραπείας.

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στη λίστα συνδρομητών και λάβετε ενημερωτικά για τα σεμινάρια και τις δράσεις της κ. Όλγας Παΐζη.


Συμπληρώνοντας τη φόρμα αποδέχεστε την αποθήκευση και διαχείριση των δεδομένων σας από αυτό τον ιστότοπο.

 

Όλγα Παΐζη

Σεμινάρια - Ψυχοεκπαίδευση - Συμβουλευτική Γονέων