Σεμινάριο Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα- Αποτελεσματικού δασκάλου, 24/09/2016

10 Αυγ, 2016 | Ανακοινώσεις, Σεμινάρια

Το σεμινάριο Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα – Αποτελεσματικού Δασκάλου είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σεμινάριο.

Ο καθηγητής Thomas Gordon, ψυχολόγος και εμπνευστής του συγκεκριμένου προγράμματος εκπαίδευσης, έγραψε 9 βιβλία σχετικά με επικοινωνιακές δεξιότητες και μεθόδους επίλυσης συγκρούσεων και υπήρξε τρεις φορές υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης, για την κοινωνική του προσφορά. Το βιβλίο του «Τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα» κυκλοφορεί στα ελληνικά και έχει διαβαστεί από πολλούς γονείς και δασκάλους που το βρήκαν εξαιρετικά χρήσιμο. Το βιβλίο αυτό αποτελεί και τη θεωρητική βάση του σεμιναρίου, αλλά επιπλέον γίνονται πολλές πρακτικές και βιωματικές ασκήσεις έτσι ώστε οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο να κατανοήσουν σε βάθος τις επικοινωνιακές δεξιότητες και να εξασκηθούν σε αυτές.

Καθώς στο σεμινάριο εκπαιδευόμαστε σε δεξιότητες αποτελεσματικής επικοινωνίας με τα παιδιά μας το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς παιδιών προσχολικής, σχολικής ηλικίας καθώς και σε γονείς εφήβων. Επίσης απευθύνεται σε βρεφονηπιοκόμους, νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές καθώς και σε ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές κι άλλους θεραπευτές καθώς το έχουν βρει εξαιρετικά χρήσιμο στην επικοινωνία τους με παιδιά με Διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, με δυσλεξία καιμε συναισθηματικές δυσκολίες.

Στο σεμινάριο εκπαιδευόμαστε :

  • Να ακούμε με τέτοιο τρόπο τα παιδιά μας ώστε νατα ενθαρρύνουμενα συζητούν τα προβλήματά τους
  • Να βοηθάμετα παιδιά μας να αναπτύξουν αυτοέλεγχο και αίσθηση προσωπικής ευθύνης.
  • Να βρίσκουμε τρόπους συνεργασίας με τα παιδιά για την επίλυση των προβλημάτων και των συγκρούσεων που προκύπτουν
  • Να ενθαρρύνουμε την έκφραση των συναισθημάτων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη
  • Να βοηθάμε τα παιδιά στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησής τους
  • Να δημιουργούμε σχέσεις σεβασμού

Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητική γνώση και βιωματικές ασκήσεις και θα ολοκληρωθεί σε 30 ώρες μέσα στους επόμενους 3 με 4 μήνες.

Γίνονται 2 τετράωρες συναντήσεις κάθε μήνα μέσα σε Σαββατοκύριακο, μέσα σε ώρες και μέρες που θα οριστούν κατόπιν συνεννόησης με τους ενδιαφερόμενους. Το κόστος της κάθε συνάντησης είναι 25 ευρώ.

Σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφερόμενος δεν μπορεί το Σαββατοκύριακο , αλλά μπορεί πρωί ή απόγευμα καθημερινής, ας επικοινωνήσει, γιατί θα γίνει το ίδιο σεμινάριο αρχικά ένα δίωρο κάθε εβδομάδα πρωί κι αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για το απόγευμα καθημερινής πιθανό να δημιουργηθεί κι απογευματινό τμήμα.

Οι συναντήσεις θα γίνονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε χώρο που θα ανακοινωθεί.

Η πρώτη συνάντηση θα είναι το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 4μμ – 8.00μμ. Στη συγκεκριμένη συνάντηση το πρώτο δίωρο θα είναι ενημερωτικό και μπορεί να το παρακολουθήσει κάποιος χωρίς οικονομική δέσμευση για να μπορέσει να αποφασίσει αν ενδιαφέρεται για το υπόλοιπο σεμινάριο. Τηλεφωνική συμμετοχή είναι απαραίτητη.

Το σεμινάριο είναι πιστοποιημένο και παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής στο τέλος του σεμιναρίου. Ομιλήτρια-συντονίστρια του σεμιναρίου θα είναι η κυρία Όλγα Παΐζη, ψυχοπαιδαγωγός, σύμβουλος προσωποκεντρικής προσέγγισης.

Για δήλωση συμμετοχής και επιπλέον πληροφορίες: Παΐζη Όλγα τηλ. 6977390854

Η διαδικασία των εγγραφών έχει ολοκληρωθεί.

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στη λίστα συνδρομητών και λάβετε ενημερωτικά για τα σεμινάρια και τις δράσεις της κ. Όλγας Παΐζη.


Συμπληρώνοντας τη φόρμα αποδέχεστε την αποθήκευση και διαχείριση των δεδομένων σας από αυτό τον ιστότοπο.

 

Όλγα Παΐζη

Σεμινάρια - Ψυχοεκπαίδευση - Συμβουλευτική Γονέων