Σεμινάριο Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα – Αποτελεσματικού δασκάλου, Θεσσαλονίκη, Κυρ 19-2-2017

30 Ιαν, 2017 | Ανακοινώσεις, Σεμινάρια

Το σεμινάριο Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα- Αποτελεσματικού Δασκάλου είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σεμινάριο. Ο καθηγητής Thomas Gordon, ψυχολόγος και εμπνευστής του συγκεκριμένου προγράμματος εκπαίδευσης, έγραψε 9 βιβλία σχετικά με επικοινωνιακές δεξιότητες και μεθόδους επίλυσης συγκρούσεων και υπήρξε τρεις φορές υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης, για την κοινωνική του προσφορά. Το βιβλίο του «Τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα» κυκλοφορεί στα ελληνικά και έχει διαβαστεί από πολλούς γονείς και δασκάλους που το βρήκαν εξαιρετικά χρήσιμο.Το βιβλίο αυτό αποτελεί και τη θεωρητική βάση του σεμιναρίου, αλλά επιπλέον γίνονται πολλές πρακτικές και βιωματικές ασκήσεις έτσι ώστε οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο να κατανοήσουν σε βάθος τις επικοινωνιακές δεξιότητες και να εξασκηθούν σε αυτές.

Καθώς στο σεμινάριο εκπαιδευόμαστε σε δεξιότητες αποτελεσματικής επικοινωνίας με τα παιδιά μας, το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς παιδιών προσχολικής, σχολικής ηλικίας καθώς και σε γονείς εφήβων. Επίσης απευθύνεται σε βρεφονηπιοκόμους, νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές καθώς και σε ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές κι άλλους θεραπευτές καθώς το έχουν βρει εξαιρετικά χρήσιμο στην επικοινωνία τους με παιδιά με Διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, με δυσλεξία και με συναισθηματικές δυσκολίες.

Στο σεμινάριο εκπαιδευόμαστε :

  • Να ακούμε με τέτοιο τρόπο τα παιδιά μας ώστε να τα ενθαρρύνουμενα συζητούν τα προβλήματά τους
  • Να βοηθάμε τα παιδιά μας να αναπτύξουν αυτοέλεγχο και αίσθηση προσωπικής ευθύνης.
  • Να βρίσκουμε τρόπους συνεργασίας με τα παιδιά για την επίλυση των προβλημάτων και των συγκρούσεων που προκύπτουν
  • Να ενθαρρύνουμε την έκφραση των συναισθημάτων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη
  • Να βοηθάμε τα παιδιά στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησής τους
  • Να δημιουργούμε σχέσεις σεβασμού

Πληροφορίες σεμιναρίου

Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητική γνώση και βιωματικές ασκήσεις και θα ολοκληρωθεί σε 30 ώρες μέσα στους επόμενους 3 με 4 μήνες.

(2 τετράωρες συναντήσεις κάθε μήνα μέσα σε Σαββατοκύριακο, μέσα σε ώρες και μέρες που θα οριστούν κατόπιν συνεννόησης με τους ενδιαφερόμενους. Το κόστος της κάθε συνάντησης είναι 25 ευρώ, συνολικό κόστος σεμιναρίου για τις 30 ώρες 200 ευρώ).

Σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφερόμενος δεν μπορεί το Σαββατοκύριακο, το ίδιο σεμινάριο είναι πιθανό να γίνεται ένα δίωρο κάθε εβδομάδα πρωί αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι. Οι συναντήσεις θα γίνονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε χώρο που θα ανακοινωθεί στους ενδιαφερόμενους.

Η πρώτη συνάντηση θα είναι την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 4.30μμ – 7.30μμ. Στη συγκεκριμένη συνάντηση το πρώτο δίωρο θα είναι ενημερωτικό και μπορεί να το παρακολουθήσει κάποιος χωρίς οικονομική δέσμευση για να μπορέσει να αποφασίσει αν ενδιαφέρεται για το υπόλοιπο σεμινάριο.

Τηλεφωνική συμμετοχή είναι απαραίτητη διαφορετικά συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής παρακάτω.

Το σεμινάριο είναι πιστοποιημένο και παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής στο τέλος του σεμιναρίου.

Ομιλήτριες-συντονίστριες του σεμιναρίου θα είναι η κυρία Όλγα Παΐζη, ψυχοπαιδαγωγός, σύμβουλος προσωποκεντρικής προσέγγισης και η κυρία Νέλλυ Συντριβάνη, ψυχολόγος. Για δήλωση συμμετοχής και πληροφορίες : Παΐζη Όλγα τηλ. 6977390854 και Νέλλυ Συντριβάνη τηλ. 6936542125.

Μερικές πληροφορίες για τις συντονίστριες του σεμιναρίου
  • Η κα Παΐζη Όλγα είναι ψυχοπαιδαγωγός (πτυχίο ΑΠΘ ειδίκευση ψυχολογία-παιδαγωγική) με εξειδίκευση στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές από το πανεπιστήμιο του Nottingham στην Αγγλία (Μaster of education, educationalpsychology-specialneeds). Έχει μετεκπαίδευση στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική. Παρέχει υπηρεσίες ψυχοεκπαιδευτικής παρέμβασης, ως ελεύθερη επαγγελματίας, σε παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση, με προβλήματα συμπεριφοράς, με δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση και σε παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Επίσης παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής γονέων. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια των σεμιναρίων Gordon «Εκπαίδευση αποτελεσματικού γονέα» «Εκπαίδευση Αποτελεσματικού δασκάλου», τα οποία διεξάγει τα τελευταία 5 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και σε κάποιες ακόμη πόλεις της Βορείου Ελλάδος. Κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς εργασίας της με παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές έχει παρουσιάσει ποικίλες εισηγήσεις συμμετέχοντας σε ημερίδες και σεμινάρια Εξειδίκευσης–Επιμόρφωσης δασκάλων, γονέων και στελεχών ψυχικής υγείας. Συμμετείχε στην ομάδα συγγραφής αναλυτικών προγραμμάτων για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, του παιδαγωγικού ινστιτούτου.

    Τα τελευταία 6 χρόνια συνεργάζεται με παιδικούς σταθμούς συντονίζοντας σεμινάρια για γονείς και παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής σε γονείς και νηπιαγωγούς.

  • Η κα Νέλλυ Συντριβάνη είναι ψυχολόγος (πτυχίο BSC Ψυχολογία,Cardiff University of Wales και μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Yγείας, Μaster of health psychology, Coventry University UK). Παρέχει υπηρεσίες ψυχοεκπαιδευτικής παρέμβασης, ως ελεύθερη επαγγελματίας, σε παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση, με προβλήματα συμπεριφοράς, με δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση και σε παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και μαθησιακές δυσκολίες. Επίσης παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής γονέων. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του σεμιναρίου Gordon «Εκπαίδευση αποτελεσματικού γονέα» το οποίο διεξάγει τα τελευταία 3 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και σε κάποιες ακόμη πόλεις της Βορείου Ελλάδος.

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στη λίστα συνδρομητών και λάβετε ενημερωτικά για τα σεμινάρια και τις δράσεις της κ. Όλγας Παΐζη.


Συμπληρώνοντας τη φόρμα αποδέχεστε την αποθήκευση και διαχείριση των δεδομένων σας από αυτό τον ιστότοπο.

 

Όλγα Παΐζη

Σεμινάρια - Ψυχοεκπαίδευση - Συμβουλευτική Γονέων