Ημερίδα «Αυτισμός και Προβλήματα Συμπεριφοράς» στην Κοζάνη, Κυριακή 30/6/2024

12 Ιούν, 2024 | Ανακοινώσεις

ΗΜΕΡΙΔΑ » ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ»
Κυριακή 30-6-2024 και ώρα 11.30 – 14:30
Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ
Η διοργάνωση της Ημερίδας γίνεται από το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης με συνδιοργανωτές το Δήμο Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Η εισηγήτρια της Ημερίδας η κ. Παΐζη Όλγα θα μιλήσει για προβλήματα συμπεριφοράς που έχουν τα άτομα στο φάσμα, για αιτίες των προβλημάτων αυτών, για στρατηγικές πρόληψης και θα αναφερθεί σε στρατηγικές αντιμετώπισης.
Θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.
Μερικές πληροφορίες για την εισηγήτρια του σεμιναρίου:
Η κ. Παΐζη Όλγα είναι Ψυχοπαιδαγωγός (πτυχίο ΑΠΘ- Ειδίκευση Ψυχολογία) με εξειδίκευση στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές από το πανεπιστήμιο του Nottingham στην Αγγλία (Μaster of education, special needs).
Έχει Μετεκπαίδευση στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική (Ιcps).
Παρέχει υπηρεσίες ψυχοεκπαιδευτικής παρέμβασης, εδώ και 30 έτη, ως ελεύθερη επαγγελματίας, σε παιδιά με δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση και στο φάσμα του αυτισμού. Επίσης παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής γονέων.
Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια των Σεμιναρίων Gordon «Εκπαίδευση αποτελεσματικού γονέα» «Εκπαίδευση Αποτελεσματικού δασκάλου», τα οποία διεξάγει τα τελευταία 14 χρόνια.
Έχει παρουσιάσει ποικίλες εισηγήσεις συμμετέχοντας σε Ημερίδες και Σεμινάρια Επιμόρφωσης δασκάλων, γονέων και στελεχών ψυχικής υγείας.
Συμμετείχε στην ομάδα συγγραφής αναλυτικών προγραμμάτων για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
Έχει συνεργαστεί με παιδικούς σταθμούς συντονίζοντας σεμινάρια για γονείς και παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής σε γονείς και νηπιαγωγούς
Έχει συνεργαστεί κι εξακολουθεί να συνεργάζεται με κάποιους Συλλόγους Γονέων και Φίλων Αυτισμού και ΑΜΕΑ (Καστοριάς, Κοζάνης, Κομοτηνής) παρέχοντας επιστημονική στήριξη στο προσωπικό που εργάζεται εκεί.